Sfaturi pentru mutarea din timpul iernii

Mutarile sunt dificile in orice moment al anului, dar lunile de iarna parca fac acest proces un pic mai stresant. Frigul nu este pe placul nimanui, hainele groase pe care le purtam nu ne sunt tocmai comode, iar vantul si zapada pot face atat incarcarea obiectelor de transportat cat si transportul in sine mai provocatoare decat de obicei. Cand situatia o cere, nu avem insa incotro si ne adaptam, pe cat posibil, la conditiile pe care le avem. Iata asadar cateva sfaturi pentru mutarea din timpul iernii care, speram noi, iti vor face munca mult mai usoara si mai placuta.
Sfaturi pentru mutarea din timpul iernii

Incepe prin a angaja o echipa de profesionisti. Poate fi tentant sa economisesti niste bani, dar oare stresul, efortul si riscul la care te supui manevrand un autovehicul mult mai mare decat esti obisnuit in mod firesc, pe un carosabil neprietenos, nu fac aceasta economie nejustificata? De ce sa nu te bucuri in schimb de posibilitatea de a sta deoparte, linistit, in timp ce echipa de mutari iti impacheteaza toate obiectele, le incarca in masini, le transporta la destinatie, le despacheteaza si face curatenie dupa tot acest proces? Daca exista un moment in care, indiferent de costuri, ar fi absolut necesar sa apelezi la o firma de transport de marfa, iarna ar fi acela!

Apoi curata foarte bine zapada si asigura-te ca traseul pe care se transporta obiectele de la locatie la masina de transport este presarat din abundenta cu sare. Ultimul lucru pe care ti-l doresti este ca cineva sa pateasca vreun accident pe timpul acestui transport – pe de o parte te vei simti vinovat sa stii ca cineva a avut de suferit in timp ce lucra pentru tine, iar pe de alta parte s-ar putea ca in acel accident nedorit sa aiba de suferit si obiectele transportate…

Pentru ca va fi un dute-vino continuu atat inauntru cat si afara, nu uita sa protejezi podelele cu covorase, presulete sau orice alte materiale pe care sa nu se alunece, pentru a putea sa cureti apoi mult mai usor zapada ajunsa in casa – nimeni nu va sta sa se descalte sau incalte la usa de la intrare in timp ce poarta pe brate un televizor sau o… canapea!

Nu in ultimul rand, asigura-te ca utilitatile sunt in perfecta stare de functionare la noua locatie – cui i-ar placea sa descopere ca dupa ce si-a mutat toate lucrurile trebuie sa schimbe tevi, sa refaca instalatii electrice sau alte lucruri asemanatoare?

Ca un sfat adiacent, desi nu obligatoriu – tine intotdeauna bauturile calde la indemana! Nu vorbim de vin fiert cu scortisoara, pentru ca ar fi sadic cel putin pentru soferul care va trebui sa se abtina de la el in timp ce colegii se incalzesc si se inveselec fara probleme, dar o cafea sau o ciocolata calda la indemana celor implicati va fi mai mult decat binevenita!