Sfaturi pentru a renunta la obiectele inutile

impachetare-obiecte-renuntare-la-obiecte

V-ati decis sa renuntati la anumite lucruri pe care nu doriti sa le luati in noua locuinta? Ei bine, de obicei in astfel de momente stresul creste considerabil si este posibil sa se instaureze panica. Atunci cand incepeti procesul de sortare a lucrurilor pentru a afla ce nu va mai trebuie si ce merita sa pastrati, este recomandat sa luati fiecare camera in parte pentru a va veni mai usor si, totodata, sa aveti aceste trei idei in minte atunci cand va intrebati ce sa faceti cu ele: le pastrati, le donati sau le aruncati.

Intrebari pe care trebuie sa vi le puneti

Am creat o serie de intrebari care va pot ajuta sa sortati lucrurile din vechea locuinta. Atunci cand faceti acest lucru, puneti-va urmatoarele intrebari:

– Imi place? Am folosit-o sau purtat-o in ultimile sase luni?

– Are sau nu valoare sentimentala?

– Pastrez acest lucru din obligatie?

– Este stricat? Daca da, poate fi reparat?

– Detin mai multe obiecte la fel ca acesta?

Puneti-va aceste intrebari simple pentru a va da seama cu exactitate daca vreti sau mai merita sa pastrati un obiect. Modul in care veti raspunde la ele va vor oferi o idee mai ampla asupra deciziei pe care trebuie sa o luati. Tineti cont de faptul ca daca pastrati un lucru doar pentru ca este posibil sa aveti nevoie de el, un sfat foarte bun este sa il donati sau sa il pastrati intr-un spatiu de stocare personal.

Luati in calcul mobila

Atunci cand sortati obiectele mici trebuie sa va ganditi exact cum va incapea mobila dvs. in noua locuinta. Masurati-o atat pe ea cat si obiectele decorative mai mari pe care le detineti, gasiti-le un loc (sau macar faceti-va o idee), iar apoi veti sti sigur daca anumite lucruri mai pot fi pastrate datorita spatiului pe care il aveti pus la dispozitie.

Stocati obiectele dvs.

Odata ce ati trecut peste procesul de sortare si ati terminat actiunea de mutare, probabil veti fi interesati sa umpleti spatiul ramas liber cu diferite obiecte, spatii precum beciuri, debara s.a.m.d. Acestea sunt niste locuri pe care le puteti folosi cu usurinta sa mai salvati din obiectele asupra carora nu v-ati decis daca sa le aruncati sau nu.

In cazul in care sunteti atat de indecisi incat nu puteti renunta la anumite lucruri, incercati sa inchiriati un spatiu de stocare (garaj de exemplu) unde sa le depozitati si sa le folositi pe viitor in cazul in care va trebuie.