Infruntati stresul atunci cand va mutati

mutare-fara-stress

Mutarea dintr-o locuinta in alta reprezinta o problema din punct de vedere al stresului. Impachetarea, organizarea si costurile pot deveni foarte stresante. Interesant este faptul ca exista o serie de sfaturi ce va pot ajuta foarte mult in a reduce stresul si anxietatea legata de mutare. In urmatoarele randuri v-am prezentat 3 sfaturi si/sau modalitati de a efectua aceasta actiune cat mai relaxati.

1. Incepeti sa planificati

Acest lucru este unul foarte important deoarece nu trebuie sa lasati totul pe ultimul moment. Planificarea trebuie inceputa cu cateva saptamani inainte fiindca necesita atentie si in acest fel nu va veti incurca si nu veti omite amanunte importante legate de mutarea dvs.

2. Triati obiectele pentru mutare

Probabil unul dintre cei mai mari factori care creste stresul este impachetarea tuturor obiectelor pe care le-ati cumulat in toata viata. Cu cat aveti mai multe lucruri, cu atat trebuie sa ma organizati mai mult. Inainte de a incepe procesul de impachetare, luati timp si ganditi-va ce doriti sa pastrati si ce doriti sa aruncati deoarece nu toate obiectele va mai sunt utile. Acest proces implica risc din punct de vedere al stresului deoarece este foarte probabil sa va pierdeti in detalii. Una peste alta, incercati sa va organizati cat mai mult pentru a nu exista probleme.

3. Puneti utilitatile in ordine

Sa aveti grija sa rezolvati problemele cu utilitatile nu trebuie sa reprezinta ultima actiune. Cu cat veti inchide mai repede cu atat veti fi mai putin stresati pe durata actiunii de mutare. Daca va mutati intr-o casa noua, dar in acelasi oras, probabil veti dori sa pastrati colaborarea cu companiile ce ofera utilitatile de baza precum apa, gazul si electricitatea. Alte servicii precum telefonie, internet si a TV pot fi foarte usor introduse. Totodata, daca va mutati intr-o alta tara este mai greu sa pastrati contractul cu firmele respective.

Contactati providerii de servicii cu cel putin doua saptamani inainte pentru a sti ca va mutati. Totodata, puteti sa luati legatura cu alte companii pentru a va asigura serviciile in noua locuinta. Asigurati-va ca opriti serviciile in vechea locuinta cum va mutati si, totodata, ca pe cele din noua locuinta le aveti pornite de cel putin doua sigure pentru a nu exista probleme.

Daca doriti mai multe sfaturi din partea noastra sau aveti nevoie de serviciile noastre de mutari, va rugam sa luati legatura cu noi prin intermediul paginii de contact.