9 sfaturi pentru organizare in timpul mutarii

Mutari - Sfaturi

Nu o sa gasesti multi oameni carora le place sa impacheteze pentru a se muta intr-o casa noua. Daca esti pe cale de a te muta trebuie sa-ti organizezi lucrurile – chiar daca o faci tu sau angajezi o echipa. Expertii in design si lifestyle spun ca impachetatul este scump, costisitor si stresant. Daca vrei sa folosesti o metoda, aici gasesti niste sfaturi:

Arunca la gunoi vechiturile.
Scapa de lucrurile pe care nu ai de gand sa le iei in noua ta locuinta. Daca intentionezi sa dai ceva unui prieten sau unui membru de familie, ori expediezi acel lucru la timp, ori stabilesti un termen limita pentru ei astfel incat sa poata veni si sa-l ia. In cazul acelor lucruri care nu sunt inmanate prietenilor sau rudelor, ia in considerare vanzarea lor sau doneaza-le in scopuri caritabile, daca nu, pur si simplu arunca-le.

Colecteaza cutii.
Decat sa divizezi/imparti bani pentru cutii, verifica la magazinele de alimente, bauturi si componente hardware ca sa afli daca iti pot da cutiile lor in plus. Cutiile de la magazinele de bauturi sunt perfecte/ideale pentru carti si obiecte mai grele, deoarece, de obicei sunt mai compacte, usoare de manevrat si rezistente.

Eticheteaza cutiile.
Luand in considerare camerele in care vor fi puse, eticheteaza cutiile pe fiecare parte. Nu stii niciodata cum vor ajunge sa fie depozitate lucrurile in camionul pentru mutare si nimic nu este mai frustrant decat sa trebuiasca sa intorci o cutie astfel incat sa iti dai seama din ce camera face parte. Este recomandata alegerea unei etichete colorate pentru fiecare camera, precum rosu pentru bucatarie, albastru pentru baie si verde pentru dormitorul matrimonial.

Nu fi zgarcit!
Foarte multi oameni care cumpara hartie de impachetat ieftina si apoi o aplica doar intr-un singur rand, risca sa li se deterioreze obiectele. Cumpara multa banda buna. Este usor sa deschizi acele cutii mai tarziu doar cu un cutit sau chiar cu un set de chei. Nu uita sa cumperi banda adeziva pentru impachetat. Poti sa cumperi una la un pret preferabil din magazine de papetarie sau de pe internet.

Luati in considerare greutatea
Amintiti-va, cu cat mai mare e cutia, pe atat scapi mai repede de continut. De exemplu, cartile ar trebui sa mearga in cutii mici, incaltamintea si hainele in cutii de dimensiuni medii si lenjeria de pat in cutii mari. Este mai usor in mutari si nu se vor rupe cutiile.

Stai concentrat
Termina de facut ordine in fiecare camera inainte sa treci in alta. Avem tendinta sa ne lasam distrasi si nu reusim sa terminam. Toate acestea ne lasa cu o multime de lucruri de facut in ultimul minut.

Umple spatiu
Pentru a economisi cutii, ar trebui sa ambalezi lucrurile in cosuri de rufe, valize goale si sertare goale.

Infasoara in prosop
Economiseste bani, folosind prosoape si haine ca amortizare pentru pahare si alte obiecte fragile.

Ultima masa in bucatarie
Sunt mari sanse ca dupa tot ce ai ambalat sa ti se faca foame si nu vrei sa mai scoti atunci farfuriile din cutii si sa mananci. Aceasta ultima cina de ramas bun in vechea ta casa, pur si simplu nu este la fel de memorabila daca ai consumat dintr-o ceasca veche si ai manancat pe o foaie de hartie subtire.