8 sfaturi utile pentru o mutare cu copii

Sfaturi pentru a ii ajuta pe copii sa treaca peste mutare

Sfaturi pentru a ii ajuta pe copii sa treaca peste mutare

Daca aveti copii sau adolescenti, proiectand o atitudine jucausa si optimista o sa va fie mai usor sa va vedeti intr-o casa noua. Aici sunt cateva idei mari pentru a va ajuta copiii cu fiecare pas al procesului de mutare.

 

Implicati copiii cat mai mult posibil in alegerea noii locuinte

Aratati-le imagini cu potentiale case online. Daca va simtiti cunfortabil cu nivelul lor de maturitate, duceti-i sa vada casele in persoana. Vorbiti-le despre optiunile familiei si puneti-i sa redacteze o lista de dorinte pentru noua casa. Concentrati-va pe detalii realiste si realizabile, pe care o casa noua vi le poate oferi. Iata unele exemple: ca fiecare sa-si primeasca propriul dormitor, un leagan in copac in curtea din spate sau un spatiu destinat pentru joaca.

 

Cumparaturi pentru decorul noului dormitor inainte de mutare

Creati entuziasm si oferiti-le copiilor ceva personal si „doar pentru ei” , ca sa treaca peste o parte din aceasta rutina. Impachetati obiectele noi intr-o cutie speciala si cand vine ocazia de despachetare, ei sa si le aranjeze in noua lor camera.

 

Organizati o petrecere

Puteti sa organizati un fel de petrecere „ne vedem in curand” sau „la revedere”, daca este mai potrivit. Oferiti-le copiilor sansa de a-si lua ramas bun de la prietenii lor si de la persoanele apropriate, tinandu-i intr-o atmosfera de sarbatoare si de distractie.

 

Creati un panou memorial

Ajutati-va copilul sa creeze un album sau un colaj cu toate locurile preferate si persoanele la care ei tin. Acest lucru le va aminti putin de vechiul loc „acasa”. Includeti imagini, notite si obiecte mici. Creati-l inainte de mutare, astfel va fi gata odata cu mutarea lor in camera noua.

 

Mentineti rutina regulat, dar regulile pot fi nerespectate un timp

Rutina este importanta pentru a mentine un sens de normalitate. Copiii adora rutina pentru ca le da impresia de siguranta, pe cand lucrurile sau situatiile necunoscute le inspira teama si anxietate. In prima noapte puteti sa-i lasati pe pitici sa stea mai mult cu voi, pana se obisnuiesc cu vechile obiceiuri: ora de culcare, mesele si programul – mereu aceleasi.

 

Faceti despachetarea unui joc

Ascundeti piesele unui puzzle in interiorul cutiilor mutate si va trebui ca piticii vostri sa il rezolve, asa incat sa va ajute la despachetat. Acest joc este productiv pentru ca puzzle-ul nu poate fi terminat pana la ultima cutie despachetata. Alegeti un puzzle cu piese mari si luati in considerate achizitionarea unuia duplicat, astfel incat orice piesa lipsa sa poata fi inlocuita.

 

Planificati o cina in familie de casa noua

Planuiti o noapte speciala in familie, mai putin zgomotoasa, dar la fel de binevenita. Gatiti impreuna si aprindeti lumanari, asezati o patura pe jos si bucurati-va de noul loc, amintindu-va de casa veche si facandu-va planuri pentru cea noua.

Faceti impreuna un tur, maturand interiorul

Acest pas va va ajuta copiii sa se familiarizeze cu noile camere si cu aspectul. Verificati casa bine inainte de timp pentru potentiale pericole, dupa puneti-i pe copii sa mature in timp ce fac un drum in locurile din casa dumneavoastra noua.