6 sfaturi care te ajuta sa eviti stresul impachetarii

Urmeaza sa incepeti de la zero in alt loc, sa avansati in viata, sa faceti o schimbare majora. A te muta intr-o alta locuinta poate fi, pentru anumite persoane, un lucru groaznic, iar acest lucru se datoreaza impachetarii si nu mutarii in sine. Probabil vi se pare ciudat (daca nu ati trecut prin asta), insa, exact asa se intampla de cele mai multe ori, motiv pentru care o sa va prezentam 6 sfaturi pentru a va usura munca atunci cand impachetati pentru a va muta.

1. Incepeti impachetarea imediat ce aflati data mutarii. Impachetand cateva cutii in fiecare zi va va scapa de ‘durerea de cap’ atunci cand se apropie data mutarii. Evitati graba, astfel incat sa stiti si ce, respectiv cum, impachetati. Mai putin stres si o mutare cat mai lejera.

2. Fiti pregatiti cu un numar mare de cutii si unelte care sa va ajute la impachetare. Este foarte important sa fiti pregatiti din punctul asta de vedere fiindca va va usura treaba mai mult.

3. Pe langa punctul 2 (vedeti mai sus), asigurati-va ca aveti cateva cutii vechi si pungi pentru a impacheta lucruri pe care doriti sa le aruncati/le depozitati.

4.  Incepeti cu niste spatii de depozitare. Tot ceea ce nu ati folosit de mai bine de un an sau care nu puteti garanta ca le veti refolosi si lucruri care nu au valoare sentimentala ar fi bine sa le depozitati undeva. Veti avea mai mult spatiu in noua locuinta.

5. Mutati lucrurile pe care doriti sa le mutati intr-o camera pe care nu o folositi atat de des deoarece va va veni mai usor sa le transportati in ziua respectiva, plus, puteti incepe impachetarea din timp, asta fara sa va incurcati de ele prin locuinta dvs.

6. Ultimile lucruri pe care ar trebui sa le impachetati sunt lucurile din bucatarie, camera si baie deoarece pana in momentul respectiv sunt folosite. Incercati sa luati in considerare ce nu se mai potriveste locuintei, in asa fel incat sa nu le mutati degeaba.

Daca luati in considerare aceste sfaturi puteti sa va miscati foarte usor in ziua mutarii, puteti sa faceti in asa fel incat totul sa fie foarte usor. Multa lume lasa totul pe ultima saptamana, ceea ce este o greseala enorma. Trebuie sa fiti pregatiti din timp pentru a nu va stresa si a face totul cu grija.