6 moduri pentru copii sa pastreze legatura cu prietenii dupa mutare

6-sfaturi-pentru-a-pastra-legatura-cu-prietenii

A va muta intr-o noua locuinta, oras si scoala poate fi dificil pentru copii, mai ales atunci cand au legat prietenii si se despart de colegi. Mai jos puteti gasi sase modalitati prin care ii puteti ajuta pe copii sa pastreze legatura cu prietenii dupa ce se mut. Folositi aceste sfaturi pentru a ii ajuta sa isi revina, in cazul in care sunt deranjati de faptul ca au trebuit sa plece.

1) Prietenie prin scrisori: Creati un cont de email pentru copilul dvs. pentru a le oferi o modalitate foarte usoara pentru a pastra legatura cu prietenii. Daca nu sunteti pregatiti sa le oferiti libertate la accesarea internetului, puteti folosi aplicatii email pentru prin care puteti monitoriza lista de mesaje si de contacte.

2) Retele sociale: Sa ii lasati pe cei mici sa foloseasca retelele sociale este un pas enorm in viata oricarui parinte. Creati-le un profil celor mici pe retelele sociale unde isi pot gasi prietenii si ajutati-i sa intre in legatura cu acestia. Totodata, nu uitati sa ii monitorizati, pentru a nu exista probleme pe viitor.

3) Aplicatii pe telefon: Oferiti-le copiilor acces la anumite aplicatii pe telefon pentru a putea face poze si pentru a putea sa le distribuie prietenilor pentru a pastra legatura.

4). Sesiuni de studiu digitale: Puteti foarte usor sa creati o conferinta prin intermediul careia copilul dvs. si fostii colegi de scoala sa invete si sa se ajute la diferite proiecte. Pentru acest lucru puteti folosi functia ‘Google Hangouts’ pe care compania Google o pune la dispozitie sau programul Skype.

5) Pastrati legatura cu fosta invatatoare/diriginta: Pentru a-i ajuta sa se acomodeze la noua scoala (daca este cazul), luati legatura cu fosta invatatoare sau diriginta pentru a le oferi copiilor sfaturi cu privire la diferite proiecte, teme sau materii.

6) Planuiti o calatorie: Daca sunteti aproape de fostul oras/cartier, mergeti cu copiii acolo pentru a-i ajuta sa se reintalneasca cu prietenii lor.