5 sfaturi pentru ai ajuta pe copii sa treaca peste ideea mutarii

Sfaturi pentru a ii ajuta pe copii sa treaca peste mutare

Ziua mutarii este momentul cel mai important din toata activitatea de mutare, insa, si cea mai aglomerata. Rugati-i pe cei mici sa va ajute si nu aveti de ce sa va faceti griji. Mai jos aveti o serie de idei pentru a face toata familia sa fie calma si chiar fericita.

1. Spuneti-le celor mici sa isi decoreze cutiile

Oferiti-le stickere si markere si lasati-i sa se joace cu cutiile propii. Fiti totusi siguri ca numele lor si camera in care doriti sa despachetati cutia sunt inca vizibile pentru ca personalul companiei de mutari sa stie exact unde sa le depoziteze.
2. Impachetati lucrurile esentiale pentru a dormi in prima seara
Nu uitati ca pe langa lucrurile esentiale, copiii probabil au obiecte mai speciale ce ii fac sa se simta confortabili atunci cand dorm. Asigurati-va ca urmatoarele lucruri sunt usor de accesat:
  • Pijamale
  • Jucariile favorite
  • Cartile favorite
  • Snacks-uri
  • Veioza
  • Haine pentru ziua urmatoare

3. Oferiti-le de lucru

A face parte din ‘echipa’ inseamna foarte mult pentru ei si se vor simti foarte bine sa stie ca au o sarcina bine definita. Acest lucru ii va ajuta sa fie concentrati si fie ocupati.

4. Lasati o surpriza in camera lor

Daca este posibil, cumparati jucaria lor favorita si plasati-o in camera lor inainte sa ajunga acasa. Tipariti un sticker cu numele lor pe usa camerei – orice ii va ajuta sa se simta confortabili in noua locuinta conteaza.

5. Puneti-i sa aiba grija de planul dvs.

Daca pot citi, oferiti-le lista cu lucrurile care trebuie facute inainte de a pleca din vechea locuinta. Spuneti-le sa verifice fiecare camera pentru a fi siguri ca totul este impachetat. Orice sarcina pe care le-o oferiti ii ajuta sa uite de faptul ca ei, de fapt, se muta intr-o alta locuinta. Ideea este sa se acomodeze si sa devina confortabili chiar inainte de a va muta. Acesta este un lucru foarte bun pentru a nu fi dezamagiti si suparati de alegerea pe care ati facut-o.