5 sfaturi pentru a te adapta unei mutari

Moving-house-packing-boxes-full-of-kitchen-equipment

A va muta dintr-o locuinta poate fi, pentru anumite persoane, noua definitie a cuvantului ‘tortura’. Este normal sa spunem ca mutatul este foarte stresant, lasand foarte multe ‘semne’ la cei care fac acest lucru. Totodata, exista o solutie: organizarea.

In interiorul acestui articol puteti gasi cinci sfaturi pentru a va ajuta sa reduceti acest stres. Chiar daca nu va va ajuta sa scapati de tot de el, ei bine, tot va ajuta intr-un fel.

Putin ajutor din partea celor dragi

Fiecare dintre noi s-a mutat, cel putin o data, dintr-o locuinta in alta, deci intelegi automat de cata munca este nevoie. In acealsi timp, cu totii am fost pusi in pozitia de a ne dori inca o mana de ajutor la a ne muta. Una peste alta, exista un proverb american din strabuni: „many hands make light work” (def: multe ‘maini’ fac o treaba excelenta).

Treceti macar o data peste orgoliu (daca exista) si cereti ajutorul prietenilor in a va muta. S-ar putea sa fiti surprinzi cu ce rapiditate si interes raspund, fapt care va va ajuta foarte mult.

Aruncati lucrurile inutile sau depozitati-le separat intr-un loc sigur

Foarte mult stres este asociat cu mutarea fiecarui obiect in parte din vechea locuinta. Intrebati-va pentru o secunda: ‘Chiar am nevoie de acest lucru?’. Cu siguranta veti ajunge la parerea ca nu fiecare lucru va foloseste.

Fiti decisivi si scapati de lucrurile care nu va mai trebuie. Este, intr-adevar, greu sa faceti acest lucru, insa, daca nu mai joaca niciun rol in viata dvs. de zi cu zi, ei bine, ati prins ideea.

Fiti pregatiti

Pregatirea si organizarea inseamna totul intr-o situatie de genul. Incercati sa faceti bagajele din timp, sa impachetati tot si sa asteptati doar data la care trebuie sa luati in posesie noua locuinta. Nu lasati totul pe ultima saptamana fiindca veti regreta amarnic.

Chiar daca decideti sa apelati la o companie specializata in mutari, trebuie sa incepeti cat mai curand posibil. Cel putin 8 saptamani de pregatire sunt necesare pentru a va muta in liniste, fara stres foarte ridicat.

Sarbatoriti sau jeliti

Cu totii ne atasam foarte tare de locuinta pe care o putem numi ‘acasa’. Este locul in care am locuit, in care ne-am distrat, in care am suferit; este locul in care am trait. Atunci cand va mutati, puteti spune ca incepeti o viata noua. Poate ca va mutati din mai multe motive, fie placute sau mai putin placute, insa, trebuie sa faceti in asa fel incat sa va ganditi cu bucurie la fosta locuinta.

Bucurati-va

Fiecare dintre noi, atunci cand ia o decizie, stie ca o ia rational si ca semnifica ceva bun sau mai bun decat altele. Ei bine, acesta este motivul pentru care trebuie sa va bucurati ca incepeti o viata noua.

Atunci cand luam decizii atat de mari, tindem sa raspundem negativ si sa ne inchidem, insa, nu este asa. Atat timp cat am avut de ales si am facut acest lucru, ei bine, inseamna un lucru bun. Incercati sa va bucurati cat mai mult de ceea ce se intampla, in asa fel incat mutatul sa nu devina din ce in ce mai stresant.Este foarte bine sa luati pauze atunci cand impachetati, sa iesiti in oras, sa vizionati un film s.a.m.d. deoarece totul va parea mult mai simplu.