5 Sfaturi de care sa tineti cont atunci cand va mutati in alta tara

5-sfaturi-pentru-a-va-muta-intr-un-alt-statA va muta intr-un alt stat nu este un lucru foarte usor. Pentru a va ajuta sa reduceti stresul acestei actiuni, v-am oferit in randurile de mai jos cinci sfaturi cu privire la mutarea intr-o alta tara.

1. Planuiti inainte

Companiile ce se ocupa de mutari isi umplu calendarul foarte repede, in special cand este sezonul de mutari (din Iunie pana in August). Pentru a face o rezervare in aceasta privinta, incepeti sa planificati totul cu cel putin 6 saptamani inainte.

2. Aflati care sunt optiunile cele mai bune

Cereti cat mai multe feedback-uri cu privire la firmele pe care ati dori sa le angajati cu mutarea dvs. Nu uitati ca cea mai ieftina optiune nu este intotdeauna cea mai buna. Fiti constienti de orice taxe ascunse si de oferta pe care o primiti.

Nu va incredeti in ofertele prin telefon. Insistati sa luati legatura cu firma respectiva personal pentru a nu fi uimiti la final.

3. Puneti totul pe foaie

Dupa ce ati ales firma care vi se pare cea mai in regula, obtineti copii (legalizate de preferat) pentru urmatoarele documente:

  • Oferta: Acest document descrie serviciile pentru care veti fi taxati.
  • Factura pentru incarcatura: Chitanta pentru expedierea obiectelor dvs. si contractul pentru transport. Veti primi aceste lucruri, in majoritatea cazurilor, in ziua mutari, iar daca nu vi se par in regula, discutati inainte de a semna.
  • Inventar: Lista detaliata cu bunurile dvs. reprezentand numarul si conditia in care se afla acestea.

Avand aceste documente la indemana, va luati masuri de siguranta in cazul in care ceva nu merge conform planului.

4. Sortati bunurile

Luati in considerare ca mutarea in alt stat va ofera ocazia de a scapa de lucrurile pe care nu le mai utilizati sau care nu mai reprezinta nimic pentru dvs. Cea mai buna metoda pentru a va da seama daca un obiect merita sau nu sa fie mutat este sa va intrebati singuri cand ati folosit ultima data bunul respectiv. Daca realizati ca nu l-ati folosit de cel putin 3 luni, ei bine, este cazul sa il aruncati sau sa il donati cuiva daca se afla intr-o stare acceptabila.

5. Ziua livrarii

Faceti ca aceasta actiune sa fie cat mai simpla posibila, folosindu-va de pasii de mai jos:

  • Fiti pregatiti sa efectuati plata. In mod normal, veti plati compania respectiva in ziua livrarii, inainte ca bunurile sa ajunga si sa fie descarcate.
  • Folositi fisa de inventar pentru a verifica daca toate bunurile au fost trimis si daca sunt in conditii bune. Nu semnati niciun document pana nu va confirmati acest lucru.
  • Odata ce ati terminat, nu uitati sa le multumiti celor ce v-au ajutat, pentru ca au facut o treaba buna.